Klus

image

Er zijn zo van die klussen waar je tegenop ziet: dode plantjes-in-potten weggooien, onkruid tussen stenen verwijderen, een kast schilderen (grondverf, licht opschuren, verf erop en dan…o nee! Nog een laagje is nodig! En vergeet het plastic dekzeil niet en de kwast waarvan altijd haren in de verf blijven plakken. Die je eruit probeert te halen. En dan blijkt dat het eruit halen van de kwasthaar een lelijke plek achterlaat op het glanzende vlak). Maar niets haalt het bij het kopen van een nieuwe printer. Die van ons is nu ruim een jaar buiten gebruik. Stuk. Geen aansluiting met de computer te krijgen. Cartridge zwart weigert dienst.

Het is onhandig maar voor printwerk wenden we ons tot werk, familie en vrienden. Lastig maar het is te doen.

Nu 3/4 van ons op vakantie was werd de situatie moeilijker. Julia verkoopt studieboeken en moet een pakbon uitprinten. Daarvoor fietst ze naar haar vriend in Haarlem-Noord. Of naar opa in Heemstede. Waar ze dan natuurlijk niet direct weer weg kan. Vervolgens plakt ze daar de bon op het meegenomen pakket en fietst ze naar het postkantoor. Dat niet meer bestaat. Dus is het elke keer weer zoeken in welke sigarenzaak of tijdschriftenhandel in Haarlem-Noord of Heemstede je je pakket kwijt kan. Een komische noot bij dit verhaal is dat ons wereldvreemde kind geen rekening heeft gehouden met het verwerken van de verzendkosten in de vraagprijs. Op de twee zware wetboeken lijdt ze net geen verlies. Maar dit terzijde.

Toen we gisteren, nu samen, maar weer naar opa gingen voor het uitprinten van een pakbon, werd het wel duidelijk dat we zelf een printer moesten aanschaffen. En installeren. Dat laatste is nog het ergste. Gelukkig werpen man en zoon zich heldhaftig op deze klus. Ik doe het voorwerk en kijk op internet naar de pagina van de consumentengids. En ik kijk of de verschrikkelijke, maar onvermijdelijke, Mediamarkt open is. Dat is zo. Jammer dat ze niet precies de best geteste printer uit de consumentengids hebben. Maar niet getreurd. 22 positieve reviews op de site van Mediamarkt overtuigen mij van printer x, met serienummer y. Voor de zekerheid schrijf ik nog twee kandidaat-printermodellen op. Voor als de eerste keus er niet is.

Man en zoon zijn binnen een half uur terug. Met printer x, serienummer y. Zoon sluit de printer aan. In vijf minuten. Hij roept naar beneden dat je ook vanaf je telefoon kan printen. Ik geloof het niet, maar het is waar. Helaas geef ik van beneden met mijn telefoon een opdracht waar 20 pagina’s mee gemoeid zijn. Lichte paniek boven. Maar er zit een noodstop op dit geweldige apparaat.

We hebben een printer. Nu die kast nog.

Advertisements

2 thoughts on “Klus

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s