Overgang

image

De kinderen zijn groot. Er valt thuis weinig meer te redderen en te knuffelen. Tegen het vijftigste levensjaar schijnt de hormoonspiegel aardig te vervormen. Sommige vrouwen krijgen een onbedwingbare zin in het knuffelen van baby’s. Maar kleinkinderen, dat duurt nog wel even.

Drie jaar geleden werd ik verliefd op de screensaver van collega L. Die mij, nog voordat ik op mijn werkplek was teruggekeerd, een foto-serie mailde, een raskenmerk ‘ze zijn net zo trouw als hondjes!’, en meldde dat ‘de fokker weer een nestje kreeg.’

Heel vrijblijvend gingen Julia en ik kijken. Naar het pasgeboren tweetal. Heel verstandig keken we toe en we wisten het meteen: ‘deze horen bij ons.’

Heel verstandig brachten we het thuisfront op de hoogte. Die al een paar jaar wekelijks een caviahok had verschoond. Die zo netjes is. Die echt niet zat te wachten op welk knuffeldier dan ook. Maar we hielden het idee levend. We gingen nog een paar keer kijken. Die twee buitelden het ene moment over elkaar heen, het andere moment lagen ze ineengestrengeld uitgeput in elkaars pootjes. Aanbiddelijk. En gedoseerd enthousiast vertelden we thuis hoe lief, leuk, schattig en zindelijk ze waren. Hoe mooi ook. Met een echte stamboom.

Langzamerhand veroverden we het thuisfront. Niet opgewassen tegen zoveel hormonaal ingegeven vasthoudendheid. En allang blij dat het niet iets ergers was: een hondje bijvoorbeeld.

En nu zijn ze er. Niet meer weg te denken uit ons huis: Saar Bijou en Moos Balthasar, onze twee Siberische boskatten. Moos terroriseert met zijn 7,5 kilogram de hele kattenbuurt. Saar huppelt ernaast en is gauw verdwenen als het echt spannend wordt. Deze week gaan ze op de foto Een echte fotograaf meldt zich hier thuis en we hopen maar dat onze boskatten op tijd binnen zijn.

De knuffelhonger is gestild.

Advertisements

4 thoughts on “Overgang

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s