Engelen

  
Engelenglijbanen van licht door het groen van de bomen in Woestduin. Afgevallen zomerstormbladeren, een tak, gekromd en zwart op het pad. Gekrijs van een ekster hoog bovenin het gebladerte en het zoemen van een zwarte vlieg, glinsterblauw het lijfje. 

                         *

De dag houdt een belofte in van zomer, van warm, echter onder de bomen is het koel, het hoge gras, hier en daar lichtgeel hooiig, is vochtig van dauw. De zomer op haar hoogtepunt. Zwarte zaterdagfiles, rode gezichten, witte melkflessen spoeden zich naar het zuiden waar de zomer nog warmer, nog mooier nog beloftevoller is dan hier en nu.

                         *

Een gezin schuift in de gekte onder een stilstaande vrachtwagen, tussen Antwerpen en Gent. Man, vrouw, twee jongens. Man en vrouw. Vermorzeld en doorsneden door blik en glas. Hun ogen breken voordat zij weten. De jongen leeft, de ander is dood. Een wrede zomer informeert grootouders.

                              *

Engelen van licht. Zij glijden naar het kind en strelen zijn haar. Nattig van zweet en koortsdromen. Zij zetten zich vast in zijn hoofd. Onrustig bewegen zijn ogen achter de gesloten leden. ‘Papa?’ ‘Mama?’ 

                         *

Een klap en stilte. De jongen, hij leeft. Waar is zijn broer? Een kleine hand valt slap neer over de ijzeren spijlen naast het bed. 

                          *

Engelenbanen van licht.

                         ***

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s